Зі святом Незалежності, друзі!
Велике диво, що відзначаємо його сьогодні. Дякуємо за нього нашим героям і всім, хто наближає перемогу України!

24 серпня, у День Незалежності, о 18:30 запрошуємо на в'язанку українських мелодій від Мирона Остюка (акордеон) та Зеновія Сороківського (скрипка), вхід вільний.

Послухаємо багато доброго - "Ти з любові собі не жартуй", "Їхав козак містом", "Човен хитається", "Як з Бережан до Кадри", "Ніч яка місячна" та інші. Заходьте!

Малюємо, донатимо і перемагаємо! 20-го серпня о 17:00 запрошуємо на майстер-клас Nadijka Kozak та IdeaArt Lviv, де створимо картину, використовуючи техніку з поталлю. Для участі потрібна реєстрація - https://bit.ly/3QtKx9q, ціна - до 570 гривень, з них 20% для ЗСУ.

Кожен учасник для роботи обере картину, яка найбільше сподобається. Усі необхідні матеріали входять у ціну: полотно (30*30см - 550 гривень, 50*70см - 570 гривень), акрил, різні види поталі, мольберти, пензлики, фартухи і все необхідне.

Святкувати життя потрібно кожен день - із вдячністю за тут і тепер, людей поруч і з надією на краще майбутнє. А щоб свято було повнішим, додаємо у формулу затишок і добру музику.

О 18:00 у неділю запрошуємо на джазові імпровізації за фортепіано Оксани Давидюк. Будуть "Бітлз", Енніо Морріконе, Ніно Катамадзе, Джо Дассен та інші. Всього потрохи, а у підсумку - чудовий коктейль.

14-го серпня, у суботу, о 15:00 запрошуємо на майстер-клас Nadijka Kozak та IdeaArt Lviv, де наповнимося літнім настроєм і і створимо своє море. Для участі потрібна реєстрація - https://bit.ly/3QBDhrY, ціна - 500-570 гривень (залежно від розміру полотна), з них 20% для ЗСУ.

Малюємо "Хвилі" у дуже нестандартній техніці, використовуючи текстурну пасту, яка надає роботі об'єму. Кожен учасник для роботи обере картину, яка найбільше сподобається. Усі необхідні матеріали входять у ціну: полотно, акрил, мастихін, мольберти, пензлики, фартухи.

У неділю 7-го серпня плануємо вечір української музики від ретро до сучасної. Почнемо від Богдана Весоловського і до Святослава Вакарчука, дорогою послухаємо багато хороших українських виконавців. Музикуватиме піаніст Микола Лахман, а слухатимуть усі, хто зазирне в “Штуку” о 17:00. До зустрічі!

3 серпня, у середу, о 17:00 запрошуємо на презентацію книги "Поезія без укриття".

Під час зустрічі всі охочі з перших вуст зможуть дізнатися, як з'явилася книга, яка є свідком війни та почути поезію, написану серед сирен і вибухів. Автори книги Надія Гармазій, Ірена Яніцька, Роксолана Жаркова та Галина Крук розкажуть про свій березень та своє нинішнє, а також спільно шукатимуть відповідь на питання: як поезія стає укриттям, а укриття перетворюється на поезію.

Антологія «Поезія без укриття» - це художня фіксація вражень першого місяця повномасштабної війни, погляд на війну зсередини і ззовні. Рядки, що зароджувалися під гул сирен в укриттях, під гуркотняву коліщат евакуаційних потягів, і разом з тим – вірші тих, хто бореться за перемогу і на передовій, і у слові.
До антології ввійшли вірші 70 українських поетів. У книзі представлені твори поетів із Бучі, Ірпеня, Борисполя, Білої церкви, Києва, Чернігова, Сум, Харкова, Полтави, Черкас, Хмельницького, Рівного, Луцька, Львова, Ужгорода, Івано-Франківська, Тернополя, Чернівців, Вінниці, Кропивницького, Дніпра, Миколаєва, Херсона, Червонограда, Лубен, Олександрії та багатьох інших міст.

25 % з кожного проданого примірника перераховуються для ЗСУ. Замовити книгу можна вже зараз, написавши на пошту bez.ukryttya@gmail.com або на сайті видавництва https://discursus.com.ua/books/poeziia-bez-ukryttia.

Недільний вечір у "Штуці" про те, щоб набратися доброго настрою і сил на увесь наступний тиждень. Неспішна розмова з друзями, аромат кави та хороша музика наповнюють і розпружують.

А о 18:00 запрошуємо на "В'язанку українських мелодій". Впродовж години за фортепіано музикуватиме Оксана Давидюк. Чекаємо на Котлярській, 8.

У серпні кав’ярня-галерея “Штука” запрошує на виставку живопису Петра Сипняка “Ера милосердя”. Оглянути експозицію можна щодня згідно графіку роботи кав'ярні, на відкриття з участю автора запрошуємо 31 липня о 17:00, вхід вільний.

Побачимо роботи, де пам'ять про наше коріння наповнює силою, а усвідомлення крихкості життя дарує відчуття його повноти.

Війна - це гіркота втрат і пекучі рани, які ніколи не загояться. Порятунок знаходимо найперше у любові, підтримці співчутливим словом, вірою в перемогу і дієвою допомогою. Війна закінчиться, життя переможе смерть, а ми повинні вже зараз бути найдорожчими друзями один для одного і гамувати біль милосердям.

Про автора

Петро Сипняк народився 29 січня 1959 року у селі Лани неподалік міста Галич на Івано-Франківщині. У 1985 році закінчив навчання у Львівському Інституті прикладного та декоративного мистецтва. Член Національної Спілки художників України. Член Спілки художників «Клуб українських мистців». У 2014 році отримав почесне звання Народного художника України. Автор численних персональних виставок у Львові та за кордоном.


24 липня о 15:00 запрошуємо на майстер-клас Nadijka Kozak та IdeaArt Lviv, де "будемо творити квіти і наповнюватися позитивними емоціями". Для участі потрібна реєстрація - https://bit.ly/3PINHFo, ціна - 500 гривень, з них 20% для ЗСУ на покупку авто 125-ій бригаді.

Малювання має терапевтичний ефект. Кожен учасник для роботи обере картину, яка найбільше сподобається, опанує секрети мастихіну і створить власну інтер'єрну картину.
Усі необхідні матеріали входять у ціну: полотно 40*30см, мастихін, мольберти, пензлики, фарби, фартухи.

Також розігрується одне безкоштовне місце, результати - в п'ятницю о 20:00. Умови:
- бути підписаним на @ideaart_lviv в інстаграм;
- поділитися цим постом в сторіс з теґом @ideaart_lviv;
- в коментарях позначити двох друзів.