У суботу 14 січня о 19:00 запрошуємо на вечір джазових стандартів Зоряни Починайко, режисерки «Театру Живаго», вокалістки проекту «MRЯКА», джазової співачки.

У затишній атмосфері послухаємо відомі джазові та блюзові композиції, насолоджуючись запашною кавою та смаколиками.


У січні запрошуємо на виставку “One Lviv, one love” Erm-а Wohol-а. Відкриття з участю автора відбудеться у суботу 14-го січня о 16:00, вхід вільний.

Усі роботи про любов до міста. Емоційні і яскраві, ловлять спалахи концентрованої краси - часом особистої, часом впізнаваної.

“Мене захоплює, приваблює і наповнює те, чим займаюся”, - так автор сприймає навколишній світ. “Хочу розкрити сутність - чистоту і справжність з-під поверхневих нашарувань. Доводиться працювати з протилежностями та контрастами, змішувати абстракцію з відчутною видимістю світу. Черпаю натхнення зі світу музики, поезії, кінематографу і передаю образи зі світу мистецтва в живопис”.

Про автора

Erm Wohol (псевдонім Василя Йолохова) - яскравий представник стріт–арту, скейтер, пейзажист, лауреат міжнародних конкурсів і премій.

Народився 24 березня 1994 року в місті Добрянка Пермського краю. Закінчив дитячу художню школу ім. Рєпіна в 2010 році, Харківське художнє училище в 2015 році.

Працює у різноманітних техніках живопису - акварель, олія, акрил, віртуозно виконує спонтанні мікси технік. Творець напряму “Circular painting”, створює романтичні короткометражні фільми про свої картини та подорожі.


Друзі, вітаємо з Різдвом Христовим і запрошуємо у "Штуку" на концерт у неділю! Почнемо о 16:00, будуть різдвяні мелодії і львівське ретро на гітарі та фортепіано. А ще - традиційна найкраща кава у Новому році. Вхід вільний, приходьте!

У святкові дні наш розклад зміниться:
  • 30 грудня - з 10:00 до 16:30;
  • 31 грудня - з 10:00 до 20:00;
  • 1 січня - з 13:00 до 20:00;
  • 6 січня - з 10:00 до 17:00;
  • 7 січня - відпочиваємо.
До зустрічі!

Дорогі друзі, у різдвяну неділю 25-го грудня о 17:00 запрошуємо на святковий концерт Миколи Лахмана. Дякуємо ЗСУ за можливість і надію на краще! Світлих свят!

Христос рождається!

21 грудня, у середу, о 18:00 запрошуємо на лекцію “Новий рік 1900 у Львові: на межі історизму та сецесії” історика архітектури Тетяни Казанцевої. Для участі потрібна реєстрація – https://bit.ly/3YxZcEV, ціна – 300 гривень, тривалість — дві години.

Зануримося у святкову атмосферу кінця ХІХ століття, пов'язану не лише з закінченням року, але й цілого століття. Це був час, коли люди з хвилюванням очікували і вимагали змін: у власному житті, в суспільстві, мистецтві та архітектурі. Новий стиль - сецесія - виник саме у такому дусі заперечення та відокремлення від старого, з яким тим не менш не так просто було попрощатися.

Чим жив Львів у цю добу, як відбувся отой категоричний перехід між стилями, які будівлі були збудовані саме в цей період - останнього десятиліття ХІХ і першого десятиліття ХХ століття, коли історизм досягав свого найвищого злету і раптово та несподівано перетворився у сецесію.

Атмосфера новорічно-різдвяних святкувань межі століть пронизуватиме всю лекцію у вигляді прикладів автентичних інтер'єрів та екстер'єрів з відповідними атрибутами та деталями.

Після лекції плануємо почастуватися білим та червоним вином домашнього виробництва — порічковим та вишневим, досвід виробництва вина - 40 років.

*) У випадку невідвідування, запізнення, відмови від участі пізніше, ніж 24 години до початку події, кошти не повертаються.


"Світла немає, а ми працюємо", - наше мотто на цю зиму. За будь-яких обставин зігріємо вас духмяним чаєм чи доброю кавою і навіть приготуємо лаконічну вечерю.

Традицію недільних концертів теж зберігаємо - завтра о 16:00 за фортепіано Микола Лахман. Свічки палахкотять, дзеркала і вітрини підморгують, а ми чекаємо вас, щоб мило побалакати і відпочити перед новим тижнем. Перемога близько!

У суботу 10-го грудня з 11:00 до 13:30 запрошуємо створити зимову казку у стилі Ван Гога разом з IdeaArt Lviv – чудову картину або ялинкову іграшку з настроєм Різдва.

Для участі потрібна реєстрація - https://bit.ly/3FCA5tp, ціна залежить від розміру роботи - 400-550 гривень, з них 20% для ЗСУ. Усі необхідні матеріали входять у ціну.

Малюємо, донатимо та перемагаємо! Приходь, Ван Гог кличе!

У грудні кав’ярня-галерея “Штука” запрошує на виставку живопису Володимира Стецули “Я вільний птах — я люблю волю” для вшанування пам’яті автора. Відкриття у четвер 1-го грудня о 18:00, вхід вільний.

Володимир Стецула, як і кожний художник, любив волю, адже це невід‘ємний атрибут імпровізації, яку так часто застосовував у своїй творчості автор. Бути вільним в мисленні, відстоювати свої інтереси, іти на компроміс у тих моментах, де не зашкодить твоїй волі. Це радість буття тут на землі, коли завдяки твоїй правильній позиції змінюється навколишнє середовище і твоє оточення, бо притаманні тобі чесноти тим чи іншим способом змінюють навколишній світ.

Про автора

Володимир Стецула народився 1958-го року у Львові.

У 1976-1981рр. навчався у Львівській Академії Мистецтв. Працював у галузі живопису. Член Спілки Художників України.

Персональні виставки:

- 2004 – виставка з Яном Ван Гогом “Відчуваю тебе”, галерея «Зелена канапа», Львів;

- 2005 – виставка з Зоряною Гарбар, Палац Мистецтв, Львів;

- 2008 – виставка «Ми летимо» з Зоряною Гарбар , галерея «ЛьвівАрт», Львів;

- 2008 – галерея «Red03», Барселона, Іспанія;

- 2015 – “Літо і море”, галерея–кав’ярня “Штука”, Львів.

Групові виставки:

- 2002 – дипломант “ІТАРТ 2002”, міжнародної виставки графіки і живопису малих форм, Піза (Італія);

- 2009 – Міжнародне трієналє живопису Карпатського регіну «Срібний квадрат» (Польща);

- 2010 – Українське трієналє живопису, Київ;

- 2010 – галерея «Атребатес», групова виставка українських і польських художників, Дозза (Італія);

- 2012 – лауреат Міжнародного трієналє живопису Карпатського регіону «Срібний квадрат» (Польща).


Добрий настрій маємо забезпечити собі самостійно - викроїти час, знайти товариство, запланувати приємні справи. У "Штуці" в неділю о 18:00 - фортепіанний концерт Миколи Лахмана, теж чудова нагода відпочити і згадати про затишок. Приходьте, з нас усмішка і кава!