У неділю 23-го квітня маємо для вас кілька запрошень. О 17:00 кличемо на фортепіанний концерт Богдана Лимаря. Улюблені мелодії, віртуозне виконання, вхід вільний.

А вже через годину о 18:00 запрошуємо на фінісаж третього етапу аукціону для реставрації фасаду Котлярської, 8. Буде нагода роздивитись вільні лоти наживо і забрати їх без змагань, за першою ж ставкою - https://bit.ly/3ZutdoW. Дуже зрадіємо вашій участі, приєднуйтесь.

Друзі, запрошуємо цієї і наступної суботи 15-го і 22-го квітня об 11:00 на великодню класичну музику, за фортепіано Павло Гречка.

Будь ласка, зверніть увагу на зміни в розкладі:
- СБ 15/04 - працюємо з 10:00 до 17:00;
- НД 16/04 - відпочиваємо;
- ПН 17/04 - працюємо з 10:00 до 20:00.

Ось-ось коло "Штуки" зацвітуть сакури і з'являться літні столики, щоб слухати пташок і спостерігати за перехожими. А традиція доброї музики і кави - без змін. В неділю 9-го квітня о 18:00 запрошуємо на українські мелодії - популярні і народні. За фортепіано Богдан Лимар, вхід вільний. Беріть друзів і рідних, чекаємо!

У суботу 8-го квітня з 16:00 до 18:30 запрошуємо на майстер-клас з писанкарства Nadijka Kozak та IdeaArt Lviv, ціна - 400 гривень, у вартість входять усі необхідні матеріали та пакування. Для участі необхідна реєстрація - http://bit.ly/40bKRyu.

Передвеликодній час - особливий період для творчості, тому запрошуємо поекспериментувати, насолодитися давньою українською традицією, довідатися основи писання писанок і значення популярних символів.

Наповнимося хорошим настроєм і створимо свою унікальну писанку. Приходьте!

Добрий джаз має терапевтичний і медитативний ефект - щойно занурюємося в нього, тривоги гаснуть і радість накочується м'якими хвилями. Почнемо у неділю о 18:00, за фортепіано Богдан Лимар. Але давайте по черзі, цього вікенду запрошуємо:
  • СБ 1/04 об 11:00 - фортепіанна класика від Павла Гречки;
  • СБ 1/04 о 17:00 - відкриття виставки живопису "Простір" Марти Луків-Любицької;
  • НД 2/04 о 18:00 - джазові стандарти від Богдана Лимаря.

Вхід вільний, резервація - 0975868195.

У суботу 1 квітня о 17:00 запрошуємо на відкриття виставки Марти Луків-Любицької «Простір». Експозицію можна оглянути щодня з 10:00 до 19:30, вхід вільний.

Марта Луків-Любицька: “На виставці представлені декоративні пейзажі, і вона має назву"Простір". Це символічно. Український дух витає птахом над безкраїми просторами, і нікому його не здолати, не відібрати нашу свободу і не знищити нашу прекрасну країну. І кожна людина теж має свій особистий простір, простір думок, вчинків, простір вибору. Ми вільні. І ми на своїй землі!”.

Про авторку

Марта Луків (Любицька) народилася і живе у Львові. У 1985 році закінчила ЛІПДМ, відділ ПіМ. Працює в галузі декоративного і станкового живопису, графіки і настінного розпису. Член НСХУ, ЛТШМ і IWS Ukraine. Учасник багатьох всеукраїнських і міжнародних виставок, живописних експедицій "Шевченковими шляхами" і "Місцями Зінаїди Серебрякової"і більш, ніж 30 художніх пленерів в Україні та за кордоном. За нею вісім персональних виставок, має ряд дипломів та нагород, зокрема диплом Бієнале живопису в м.Піза (Італія). Учасник програми"Золотий Фонд Нації". Твори знаходяться в приватних і музейних збірках.


Цього вікенду погода буде мінливою, краще запастися надійними варіантами якісного відпочинку. У нас є кілька, запрошуємо:
  • СБ 25/03 о 18:00 - Лекція Івана Дудича "Ave Maria", за окремими фактами спробуємо розплутати детективну історію, хто такий Джуліо Каччіні і чому його "Ave Marіа" така особлива, 200 гривень, варто прийти завчасу;
  • НД 26/03 о 17:00 - година віртуозної фортепіанної музики Богдана Лимаря, українські популярні мелодії, вхід вільний.

Резервація столиків - 0975868195.

У неділю 26-го березня з 14:00 до 16:30 запрошуємо на майстер-клас Картина Афірмація з Nadijka Kozak та IdeaArt Lviv, ціна - від 600 гривень, залежить від формату полотна. Для участі необхідна реєстрація - http://bit.ly/40dADgF.

Афірмація – нова концепція творчого відпочинку, що набирає все більшої популярності. Це створення картини з особливим підтекстом для нас і позитивним твердженням.

У вартість входять усі необхідні матеріали, 10% від прибутку для ЗСУ.

У суботу 25-го березня о 18:00 запрошуємо на лекцію "Ave Maria" Івана Дудича - мистецтвознавця, наукового співробітника Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові. Ціна - 200 гривень, просимо приходити трохи заздалегідь, щоб зайняти зручні місця.

В історії музики є твори, які наскрізною ниткою проходять крізь віки. "Ave Maria" - саме такий твір. Скільки композиторів зверталися до цієї молитви-гімну, що прославляє життя та диво Благовіщення! "Ave Maria" віднаходимо і в репертуарі Соломії Крушельницької, як в операх так і в концертних виступах співачка зверталася до цієї теми.

Джузеппе Верді, П'єтро Масканьї, Франц Шуберт, Йоганн Себастьян Бах та Шарль Гуно... Всіх і не перелічити. Серед них особливо вирізняється твір Джуліо Каччіні, який зовсім не схожий ані за структурою, ані за текстом чи мелодикою... Музика теж приховує свої таємниці. Чому про твір такої сили, як "Ave Maria" Джуліо Каччіні, немає жодної згадки в репертуарі славетної Соломії?.. Дивина!

Разом зануримося в історію та музику. За окремими фактами спробуємо відшукати, наче Шерлок Холмс, хто такий Джуліо Каччіні і чому його "Ave Marіа" така особлива! Кожен музичний твір, який ми прослухаємо на лекції, буде слідом-підказкою, який приведе нас до правди! Лекція аранжована "Ave Maria" кращими виконаннями легендарних співачок з архівних записів.

Відкриємо для себе "Ave Maria" по-новому! Чекаємо вас!

Добра музика збирає добрих людей. Пропонуємо не змарнувати нагоду і зазирнути в "Штуку" у неділю о 17:00. За фортепіано з популярними мелодіями буде Микола Лахман, а за найкращою кавою у Львові - ви з добрими друзями. Чекаємо!