У неділю 7-го серпня плануємо вечір української музики від ретро до сучасної. Почнемо від Богдана Весоловського і до Святослава Вакарчука, дорогою послухаємо багато хороших українських виконавців. Музикуватиме піаніст Микола Лахман, а слухатимуть усі, хто зазирне в “Штуку” о 17:00. До зустрічі!

3 серпня, у середу, о 17:00 запрошуємо на презентацію книги "Поезія без укриття".

Під час зустрічі всі охочі з перших вуст зможуть дізнатися, як з'явилася книга, яка є свідком війни та почути поезію, написану серед сирен і вибухів. Автори книги Надія Гармазій, Ірена Яніцька, Роксолана Жаркова та Галина Крук розкажуть про свій березень та своє нинішнє, а також спільно шукатимуть відповідь на питання: як поезія стає укриттям, а укриття перетворюється на поезію.

Антологія «Поезія без укриття» - це художня фіксація вражень першого місяця повномасштабної війни, погляд на війну зсередини і ззовні. Рядки, що зароджувалися під гул сирен в укриттях, під гуркотняву коліщат евакуаційних потягів, і разом з тим – вірші тих, хто бореться за перемогу і на передовій, і у слові.
До антології ввійшли вірші 70 українських поетів. У книзі представлені твори поетів із Бучі, Ірпеня, Борисполя, Білої церкви, Києва, Чернігова, Сум, Харкова, Полтави, Черкас, Хмельницького, Рівного, Луцька, Львова, Ужгорода, Івано-Франківська, Тернополя, Чернівців, Вінниці, Кропивницького, Дніпра, Миколаєва, Херсона, Червонограда, Лубен, Олександрії та багатьох інших міст.

25 % з кожного проданого примірника перераховуються для ЗСУ. Замовити книгу можна вже зараз, написавши на пошту bez.ukryttya@gmail.com або на сайті видавництва https://discursus.com.ua/books/poeziia-bez-ukryttia.

Недільний вечір у "Штуці" про те, щоб набратися доброго настрою і сил на увесь наступний тиждень. Неспішна розмова з друзями, аромат кави та хороша музика наповнюють і розпружують.

А о 18:00 запрошуємо на "В'язанку українських мелодій". Впродовж години за фортепіано музикуватиме Оксана Давидюк. Чекаємо на Котлярській, 8.

У серпні кав’ярня-галерея “Штука” запрошує на виставку живопису Петра Сипняка “Ера милосердя”. Оглянути експозицію можна щодня згідно графіку роботи кав'ярні, на відкриття з участю автора запрошуємо 31 липня о 17:00, вхід вільний.

Побачимо роботи, де пам'ять про наше коріння наповнює силою, а усвідомлення крихкості життя дарує відчуття його повноти.

Війна - це гіркота втрат і пекучі рани, які ніколи не загояться. Порятунок знаходимо найперше у любові, підтримці співчутливим словом, вірою в перемогу і дієвою допомогою. Війна закінчиться, життя переможе смерть, а ми повинні вже зараз бути найдорожчими друзями один для одного і гамувати біль милосердям.

Про автора

Петро Сипняк народився 29 січня 1959 року у селі Лани неподалік міста Галич на Івано-Франківщині. У 1985 році закінчив навчання у Львівському Інституті прикладного та декоративного мистецтва. Член Національної Спілки художників України. Член Спілки художників «Клуб українських мистців». У 2014 році отримав почесне звання Народного художника України. Автор численних персональних виставок у Львові та за кордоном.


24 липня о 15:00 запрошуємо на майстер-клас Nadijka Kozak та IdeaArt Lviv, де "будемо творити квіти і наповнюватися позитивними емоціями". Для участі потрібна реєстрація - https://bit.ly/3PINHFo, ціна - 500 гривень, з них 20% для ЗСУ на покупку авто 125-ій бригаді.

Малювання має терапевтичний ефект. Кожен учасник для роботи обере картину, яка найбільше сподобається, опанує секрети мастихіну і створить власну інтер'єрну картину.
Усі необхідні матеріали входять у ціну: полотно 40*30см, мастихін, мольберти, пензлики, фарби, фартухи.

Також розігрується одне безкоштовне місце, результати - в п'ятницю о 20:00. Умови:
- бути підписаним на @ideaart_lviv в інстаграм;
- поділитися цим постом в сторіс з теґом @ideaart_lviv;
- в коментарях позначити двох друзів.

10-го липня, у неділю, о 15:00 Nadijka Kozak та її IdeaArt Lviv запрошують на творчу зустріч.

"Це своєрідна мистецька терапія. Багато хто з нас не може впоратися з власними тривогами та емоційними гойдалками. Саме цього хоче ворог, але ми не здамося. На зустрічі наповнимося позитивними емоціями, а також зробимо добре діло, адже 20% коштів скеруємо на покупку автомобіля для 25 бригади".

Впродовж двох годин майстер-класу малюємо "Дерево життя" у дуже нестандартній техніці - використовуючи текстурну пасту, яка надає роботі об'єму. Опануємо секрети мастихіну та створимо свою інтер'єрну картину.

Усі необхідні матеріали входять у ціну 500 гривень: полотно 30*30см, мастихін, мольберти, пензлики.

Для участі необхідна реєстрація - https://bit.ly/3nMtH98.

- ПТ 1/07 о 18:00 - відкриття виставки живопису Мар'яни Шути “Поезія міста”. Виставка має дві складові, цінні і рівнозначні в житті авторки, - поєднання краси архітектурного ансамблю та поетичних рядків, які надихали до творення. Зараз кожен працює задля нашої перемоги, головна мета тут - “внести трохи світла і краси у важкий час”, а ще 50% коштів від продажу робіт підуть на потреби ЗСУ.

- СБ 2/07 об 11:00 - майстер-клас Надійки Козак та її "Ideaart". "Будемо малювати вітрила, творити і відпочивати". Впродовж двох годин майстер-класу намалюємо акрилом готову роботу на полотні 30*30см. Усі необхідні матеріали входять у ціну 500 гривень - полотно, поталь, мольберти, пензлики. На потреби ЗСУ - 10% від прибутку.

- НД 3/07 о 17:00 - концерт львівських музикантів. Звучатимуть українські народні та сучасні авторські мелодії на акордеоні, скрипці, бандурі, кахоні, флейті та фортепіано! Співатимуть теж. Послухати можна тут - https://bit.ly/3btmDLA

Резервація столиків - 097 5868195.



У суботу 2-го липня з 11:00 до 13:00 Nadijka Kozak та її IdeaArt Lviv запрошують на творчу зустріч. "Будемо малювати вітрила, творити і відпочивати".

Впродовж двох годин майстер-класу намалюємо акрилу готову роботу на полотні 30*30см. Усі необхідні матеріали входять у ціну 500 гривень - полотно, поталь, мольберти, пензлики. На потреби ЗСУ - 10% від прибутку.

Для участі необхідна реєстрація - https://bit.ly/3yAuNLz.

Минулого року влітку товариство чудових львівських художників взялося до порятунку брами на Котлярській, 10. Кожен намалював одну або кілька робіт, які в листопаді розійшлися на виставці-аукціоні. Браму було врятовано, за що авторам і всім причетним — честь, шана і безмежна вдячність!

Цьогоріч маємо масштабнішу ідею — реставрацію усього фасаду нашої кам'яниці на Котлярській, 8. Можна було б сказати, що “не на часі”, “кошти першочергово на потреби ЗСУ”. З іншого боку, так чи інакше всі ми інвестуємо у підтримку наших захисників і захисниць, але маємо виклик і змістовно проживати наші цивільні життя. Тому запрошуємо художників і художниць підтримати ідею реставрації на пленері “Храми львівських передмість”.

Малюємо у липні-серпні, виставка-продаж — у вересні. Один-два підрамники можна взяти у “Штуці” щодня з 10:00 до 20:00. Для натхнення частуємо кавою з тістечком.

У липні кав’ярня-галерея “Штука” запрошує на виставку живопису Мар'яни Шути “Поезія міста”. Оглянути експозицію можна щодня згідно графіку роботи кав'ярні, на відкриття з участю авторки запрошуємо 1 липня о 18:00, вхід вільний.

Поезія мазків, поезія слова, поезія міста. Виставка має дві складові, цінні і рівнозначні в житті авторки, - поєднання краси архітектурного ансамблю та поетичних рядків, які надихали до творення. Зараз кожен працює задля нашої перемоги, головна мета тут - “внести трохи світла і краси у важкий час”, а ще 50% коштів від продажу робіт підуть на потреби ЗСУ.

Про авторку

Народилася 1997-го року у селі Воронів Городенківського району Івано-Франківської області. Мешкає у Городку поруч зі Львовом. Художниця, пейзажистка, іконописець. Працює в техніці олійного, акрилового та темперного живопису.

Вищу освіту здобула у ПНУ ім. В.Стефаника м. Івано-Франківськ в 2014-18рр., де отримала диплом бакалавра художника-дизайнера. Пізніше у Львівській Національній Академії Мистецтв з 2018-2020, де отримала диплом магістра художника сакрального мистецтва, дослідника та викладача. Наразі — викладач у КЗ «Школа мистецтв» Мурованській ТГ.