01.01 2024: Вернісаж виставки Давида Багалішвілі

У січні запрошуємо на виставку живопису Давида Багалішвілі. Експозицію можна оглянути щодня з 10:00 до 19:30, вхід вільний.

Побачимо міські панорами і затишні натюрморти в контрастних емоційних кольорах і цікавих композиційних рішеннях. Знайомі вежі та вулички нашаровуються і запрошують у новий маршрут Львовом, сконструйований уявою автора.

“Багато років я займався графікою, але остаточно вибрав для себе техніку олійного живопису на полотні. Олійні фарби дають мені можливість легко керувати лініями і кольором. Щоб передати правильні переходи між кольорами, потрібен час, а не поспіх у роботі. Ми, грузини, дуже емоційний народ. Я хочу використовувати контрастні кольори, бо це дозволяє висловлювати емоції. Мій улюблений колір — червоний, колір вина і крові, що символізує радість життя і її протилежність. Пошук балансу між ними є сутністю людського життя”.

Про автора

Народився 1963-го у Сігнагі, Грузія. У 1983-му році закінчив художнє училище ім. М. Тоїдзе у Тбілісі, спеціальність — скульптура. Потім навчався в Інституті прикладного та декоративного мистецтва у Львові (тепер - Львівська академія мистецтв).

Член Міжнародної грузинської федерації мистецтв (Georgian International Federation of Arts GIFA).

Займався графікою, колажем, скульптурою. Зараз займається живописом та гризайлем.