03.08 2020: Відкриття виставки Віри Устянської

З 3 серпня запрошуємо на виставку живопису запорізької художниці Віри Устянської “Колекція літніх смаків”.

Літо — інтенсивний час для справ, що підбадьорюватимуть нас решту року. Яскраві смаки і кольори, лише згадка про які викликає усмішку та невагомість. У добірці побачимо звичну нам ярину, ягоди і фрукти, але не ужитково і поспіхом, а з насолодою, ковзаючи зором від сизої шкірки слив до маслянистої напіпрозорої дині, відчуваючи духмяність трускавок і липкість кавуна на руках. Помітимо натяк на фламандські натюрморти, але настрій тут значно привітніший і легкий.

Віра Устянська: “Ідея зробити виставку “смачних” картин з'явилась давно, але лише у 2020-му під час карантину змогла зануритись у цю тему ґрунтовно. Карантин завадив поїхати на пленери за кордон, але я отримала можливість зібрати отаку колекцію. <...> Чому варто оглянути цю виставку? На мою думку, вона є справжньою мандрівкою у дитинство. Коли дивлюсь на ці картини, згадую смаки та запахи, мрії і свободу, відчуваю насолоду літнім сонцем, як це було змалку. І хочеться, що літо не закінчувалося ніколи!”

Про авторку

Народилася 27 вересня 1988 року в Запоріжжі. Навчалася в Запорізькій дитячий художній школі (1999-2003), у Запорізькому Центрі професійно-технічної освіти за спеціальністю "Дизайн" та Харківській Державній академії дизайну та мистецтв за спеціальністю "Станковий живопис".

Член НСХУ з 2013 року. Учасник пленерів, регіональних та загальнодержавних виставок. Твори є серед колекцій Харківського художнього музею та інших.