01.10 2020: Відкриття виставки живопису Юрія Ямаша "Гуцульські вакації"

У жовтні кав'ярня-галерея “Штука” запрошує на виставку живопису Юрія Ямаша “Гуцульські вакації”. Відкриття 1 жовтня о 18:00, вхід вільний.

Гуцульщина — невичерпне джерело настрою та сюжетів, місце сили, куди можна повертатися без кінця. У збірці пленерні роботи, “ніякої високої філософії, мета — не картини, а процес”.

Про автора

Народився 1955 року. У 1977-82рр. навчався у Львівській національній академії мистецтв.

Художник, графічний дизайнер, член Національної спілки театральних діячів України, доцент кафедри театрознавства та акторської майстерності ЛНУ ім.І.Франка, доцент кафедри дизайну НЛТУ, у 2006-2014 — художник-декоратор Львівського національного академічного театру опери і балету ім.Соломії Крушельницької.

Автор дев'яти монографій з історії мистецтва та архітектури, 104 наукових та науково-популярних публікацій. Учасник 126 міжнародних та українських виставок, серед них 27 персональних виставок, в т.ч. у Римі. Роботи знаходяться у музеях України, Румунії, Фінляндії, посольстві України при Святому престолі у Ватикані, а також у приватних збірках України, Росії, Польщі, Бельгії, Канади, Ізраїлю, Англії, Німеччини, Франції, Болгарії, США.