02.10 2022: Презентація вокального збірника Роксоляни Мисько-Пасічник

У неділю 2 жовтня о 17:00 запрошуємо на презентацію вокального збірника Роксоляни Мисько Пасічник «Вибрані пісні для голосу в супроводі фортепіано».

До збірника увійшли пісні на тексти Ліни Костенко, Марії Магунь, Христини Білавич, Андрія Содомори, Романа Гериновича, написані впродовж майже 40 років. Передмову написав видатний Майстер Слова Андрій Содомора.

До оформлення збірника долучилися Дарія Альошкіна і Гордій Старух (дизайн обкладинки з витинанкою Дарії Альошкіної «Руки-крила»); львівський фотохудожник Роман Геринович, а подружжя Леся і Михайло Турки (видавництво "Растр-7") "одягнули" нашу спільну творчість в ошатне видання.

Про авторку

Роксоляна Пасічник (Мисько) народилася у Львові в мистецькій родині Миськів – Еммануїла та Надії. Навчалась у Львівській середній спеціальній музичній школі-інтернаті ім. С. Крушельницької на фортепіанному, згодом – теоретичному відділах, факультативно займалася хоровим диригуванням, у 1986 р. закінчила історико-теоретичний факультет Львівської державної консерваторії ім. М. Лисенка, музикознавець. З 1995 р. – старший науковий співробітник Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові.

Реґент камерного жіночого хору "Мегалія" храму св. Климентія Папи УГКЦ у Львові. Автор сольних пісень на власні тексти, на тексти українських поетів ХХ-ХХІ ст., а також – автор музики частин св. Літургії, хорових обробок для жіночого хору.