01.10 2016: Відкриття виставки живопису Ксенії Дацюк "Осінній блюз"

У жовтні кав’ярня-галерея «Штука» запрошує на виставку живопису Ксенії Дацюк «Осінній блюз». Відкриття з участю авторки відбудеться в суботу 1-го жовтня о 18:00. Експозицію можна буде оглянути щодня з 10:00 до 22:00, вхід вільний.

На виставці представлені роботи двох жанрів – портрету і натюрморту. Портретовані – молоді та вродливі дівчата, чиї образи інколи алегоричні, інколи символічні. Доповнюють їх натюрморти сезонних плодів у соковитих осінніх барвах. Збірку об’єднує тема пронизливої та яскравої осені, що спонукає митців до творення.

Про авторку

Ксенія Дацюк народилася у Львові 1994-го року в сім'ї художників.

Малює з раннього дитинства. Цьогоріч здобула ступінь бакалавра на кафедрі образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва Інституту мистецтв Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки та вступила до Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури у Києві на кафедру станкового живопису.

Займається живописом та деякими видами декоративно-прикладного мистецтва. Важливе місце у творчості художниці займає іконопис та монументальні розписи. У виборі жанру віддає перевагу портрету, натюрморту, пейзажу. Також працює над створенням алегоричних і сюжетних картин. Постійно експериментує з технікою, поєднуючи різні матеріали (наприклад, олійні фарби,  акрил,  золото, смальта).

Учасниця понад тридцяти різноманітних виставок і арт-проектів, серед яких:

-         2012 - Міжнародний фестиваль «Арт Олімп»,  Музей Сучасного мистецтва України, Київ;
-         2013 - Ukrainian Art Week, Центральний будинок художників України, Київ;
-         2015 - міжнародний проект Artlevel Design Festival, Центр сучасного мистецтва М17, Київ;
-         2016 - Другий благодійний аукціон, організований Посольством України в Китаї;
-         2016 - виставка-конкурс у Національній академії мистецтв України, Київ.

Проводила персональні виставки в Луцьку, Києві, Львові, Чорноморську та інших містах України. Постійна учасниця арт-салонів Волинської організації Національної Спілки художників України.