21.12 2022: Лекція "Новий рік 1900 у Львові: між історизмом та сецесією"

21 грудня, у середу, о 18:00 запрошуємо на лекцію “Новий рік 1900 у Львові: на межі історизму та сецесії” історика архітектури Тетяни Казанцевої. Для участі потрібна реєстрація – https://bit.ly/3YxZcEV, ціна – 300 гривень, тривалість — дві години.

Зануримося у святкову атмосферу кінця ХІХ століття, пов'язану не лише з закінченням року, але й цілого століття. Це був час, коли люди з хвилюванням очікували і вимагали змін: у власному житті, в суспільстві, мистецтві та архітектурі. Новий стиль - сецесія - виник саме у такому дусі заперечення та відокремлення від старого, з яким тим не менш не так просто було попрощатися.

Чим жив Львів у цю добу, як відбувся отой категоричний перехід між стилями, які будівлі були збудовані саме в цей період - останнього десятиліття ХІХ і першого десятиліття ХХ століття, коли історизм досягав свого найвищого злету і раптово та несподівано перетворився у сецесію.

Атмосфера новорічно-різдвяних святкувань межі століть пронизуватиме всю лекцію у вигляді прикладів автентичних інтер'єрів та екстер'єрів з відповідними атрибутами та деталями.

Після лекції плануємо почастуватися білим та червоним вином домашнього виробництва — порічковим та вишневим, досвід виробництва вина - 40 років.

*) У випадку невідвідування, запізнення, відмови від участі пізніше, ніж 24 години до початку події, кошти не повертаються.