25.03 2023: Лекція Івана Дудича "Ave Maria"

У суботу 25-го березня о 18:00 запрошуємо на лекцію "Ave Maria" Івана Дудича - мистецтвознавця, наукового співробітника Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові. Ціна - 200 гривень, просимо приходити трохи заздалегідь, щоб зайняти зручні місця.

В історії музики є твори, які наскрізною ниткою проходять крізь віки. "Ave Maria" - саме такий твір. Скільки композиторів зверталися до цієї молитви-гімну, що прославляє життя та диво Благовіщення! "Ave Maria" віднаходимо і в репертуарі Соломії Крушельницької, як в операх так і в концертних виступах співачка зверталася до цієї теми.

Джузеппе Верді, П'єтро Масканьї, Франц Шуберт, Йоганн Себастьян Бах та Шарль Гуно... Всіх і не перелічити. Серед них особливо вирізняється твір Джуліо Каччіні, який зовсім не схожий ані за структурою, ані за текстом чи мелодикою... Музика теж приховує свої таємниці. Чому про твір такої сили, як "Ave Maria" Джуліо Каччіні, немає жодної згадки в репертуарі славетної Соломії?.. Дивина!

Разом зануримося в історію та музику. За окремими фактами спробуємо відшукати, наче Шерлок Холмс, хто такий Джуліо Каччіні і чому його "Ave Marіа" така особлива! Кожен музичний твір, який ми прослухаємо на лекції, буде слідом-підказкою, який приведе нас до правди! Лекція аранжована "Ave Maria" кращими виконаннями легендарних співачок з архівних записів.

Відкриємо для себе "Ave Maria" по-новому! Чекаємо вас!