07.09 2021: Кіноклуб Олега Яськіва: "Чи зможете ви мені пробачити?"

У вівторок 7 вересня о 18:30 у Кіноклубі Олега Яськіва відбудеться показ і обговорення фільму Меріел Геррет "Чи зможете ви мені пробачити" (США, 2018).

Олег Яськів: "Американські фільми нечасті гості нашого кіноклубу. При всій фінансовій потужності кінокомпаній та досконалій системі кіновиробництва, більшість їхніх навіть претензійно високохудожніх фільмів хибують прямолінійністю, прогнозованістю, спрощенням і схематизмом. Але звісно, що така потужна індустрія не може не народжувати зразки справжнього кіно, як і великих режисерів чи акторів. І такі зіркові продукти сяють яскравими зірками на тлі всіяного бездарними субпродуктами масового кінопродукту.

Фільм режисерки Маріель Геллер знято у кращих традиціях великих американських фільмів золотих періодів: цікавий сюжет, чітка моральна лінія, фактурні характери, смачні діалоги, чесні думки.

Історія письменниці, яка для того щоб подолати творчу і життєву кризу, вдається до фальсифікацій біографічних листів великих людей минулого, на перший погляд може виглядати авантюрним і ризикованим заспівом для серйозного фільму. Проте насправді така провокаційна історія (заснована на біографічних спогадах письменниці Лі Ізраель) дає героїні широчезний простір для філософських роздумувань про сенси життя, моральні дилеми і нарешті нагоди зробити прожиті видатними людьми життя кращими, ніж вони були у дійсності. Таким чином маленька людська дилема переростає у майже детективну інтелектуальну історію, єдиними злочином в якій є літературний талант і прагнення множити щастя, а суддями стають самі глядачі.

Сюжет фільму інтригує досконалою розповідальністю, вдала режисура не підводить і утримує увагу упродовж цілого фільму, музика асистує теплій "ламповій" візуальній атмосфері, а комедійна акторка Меліса Макартні несподівано сильно справляється з драматичною роллю.

Сама аура фільму дуже літературна і тим, хто любиться та розуміється на книгах, буде особливо приємно смакувати імена улюблених письменників.
Фільм отримав схвальну пресу та теплий прийом у глядачів, а також чимало номінацій на провідних кінофестивалях.

Все це гарантує вам приємний перегляд і хороший настрій на роздуми про добро, надію, пробачення".

Читайте про хороше кіно - http://prostir-kino.com.ua/