03.12 2016: Відкриття виставки Катерини Білетіної "Гуцульська мадонна"

У грудні кав’ярня-галерея «Штука» запрошує на виставку живопису Катерини Білетіної «Гуцульська мадонна». Відкриття з участю авторки відбудеться в суботу 3-го грудня о 17:00. Будемо раді зустрічі!

«Гуцульська мадонна» - вже третя виставка Катерини Білетіної у «Штуці». Більше десяти років головний інтерес художниці зосереджений на жіночих портретах і красі українських національних строїв. Внаслідок синтезу цих напрямків і постійного пошуку нові образи стають все більш магнетичними і глибокими.

У передмові до останнього мистецького проекту Катерини Білетіної, альбомі «Беззахисність перед красою» (в-во «Родовід», 2016), авторка каже, що «<…> портрети цікавили мене завжди. Якраз в них мені легко перекладати «те сонце, що повинен носити в собі мистець, на лінію, колір і фактуру», як писав в листі до свого учня Василь Єрмілов». Переконані, ця краса вас теж зачепить. Приходьте!


Про автора

Художниця Катерина Білетіна (1977р.н.) - живописець, книжковий графік, портретист. Живе та працює в Одесі.

У 1992р. закінчила живописне відділення Одеського художнього училища ім. М. Б. Грекова (майстерня В. М. Алікберова). Здобула академічну освіту в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури (майстерня історичного живопису Ф.М.Гуменюка).

Історичні портрети, дитяча ілюстрація, листівки та українська етнографія - улюблені жанри та сюжети художниці.

Є автором ілюстрацій до дитячих книжок відомих українських та закордонних письменників - Лесі Вороніної, Ірен Роздобудько, Клауса Хагеррупа, Данути Вавілув.

Протягом останніх десяти років працює над проектом "Український портрет"- серією живописних і графічних робіт, зібраних з портретів друзів та знайомих у національних строях різних регіонів України, а також портретів, створених як сучасні реконструкції старовинних світлин з альбому Івана Гончара "Україна і українці".

Впродовж останніх трьох років Катерина Білетіна - активний учасник фестивалів та живописних пленерів, що відбуваються в Одеській, Львівській, Івано-Франківській областях і на Закарпатті.