01.09 2019: Відкриття виставки пастелей Дарії Зав'ялової "Забуті вілли"

1 вересня, у неділю, о 16:00 кав’ярня-галерея «Штука» запрошує на відкриття «Забуті вілли», виставка пастелей Дарії Зав’ялової.

Daria Zawyalowa: «Мій Львів - це місто маленьких вуличок, тихих садочків, Софіївки, Кастелівки, Вулецьких пагорбів, Яцкова. Це Львів маленький і затишний, це місто і сад, це місто-сад. Це те, що невпинно зникає, і без чого Львів вже не буде Львовом… Це мій записник, маленький каталог прекрасних львівських вілл, відомих і не дуже, це те єдине, що я можу зробити для мого міста – намалювати…».

Про авторку

Народилась, живе і працює у Львові, «львів’янка за походженням і за естетичним кодом».

Закінчила Львівську Академію мистецтв, за спеціальністю художній текстиль: «Текстиль - перша любов, не полишаю його, шукаю нові ідеї і форми».

30 років творчого життя віддано театру - працювала в Театрі ім. Леся Курбаса, 25 років (і назавжди !) - в Першому українському академічному театрі для дітей та юнацтва. Головний художник театру. Як сценограф і художник з костюмів поставила близько 70 вистав в Першому театрі та інших театрах України (Луцьк, Дрогобич, Дніпро). 22 роки співпраці з Тернопільськім драмтеатром, де як художник з костюмів поставила 11 вистав. Серед назв: «Ромео і Джульєтта», «Аліса», «Зоряний хлопчик», «Гобіт», «Олівер Твіст», «Вільні метелики», «Проданий сміх», «Украдене щастя», «Орестея».

Брала участь у численному розмаїтті мистецьких проектів: «Зірках Галичини", ярн-бомбінґ арті до «Євро 2012», реконструкції костюму Софії Фредро-Шептицької, Квадрієнале сценографії прев'ю - театральний фешн. Учасниця виставок традиційного і експериментального текстилю в Україні, Латвії, Польщі (близько 100).

Персональні виставки:
- Національний музей (разом з Н. Лапчик і Н. Шимін), 1992;
- «Нівідкіль з любов'ю...» (з А. Курило), КМЦ «Дзиґа», 2002;
- «Ex ponto», муніципальна галерея у м.Харків, 2005;
- «Deus conservat omnia», галерея «Primus», 2009;
- «Міський нотатник», Палац мистецтв, 2014;
- «Шовк і льон» (разом з Оленою Зотовою), галерея «Зелена канапа», 2015;
- Сценографія Першого театру! (разом з М. Савіцьким і Б. Поліщуком), галерея Сценографії, 2019.

Поза театром працює в сфері художнього текстилю, останні 10 років малює Львів (акрил, акварель, пастель).